Dodano: 2007-10-13 17:31
| Aria_de_Bloodvarie napisał(a): |
|
"ciemność nas ogarnia(...)" |
znowu powiało gothykiem :D
Certa amittimus, cum incerta petimus.
Dodano: 2007-10-13 17:44
| melidien napisał(a): |
|
znowu powiało gothykiem :D |
Wybacz... mówię co myślę...
Można powiedzieć, że w połowie jestem gothem i czasem to się ukazuje. :)
"Człowiek rozsądny przystosowuje się do świata, nierozsądny stara się przystosować świat do siebie. Stąd wszelki postęp pochodzi od nierozsądnych. " G.B. Shaw
Dodano: 2007-10-13 18:44
| Zero patriotyzmu... a za kogo się uważasz? :lol: |
za żyda i masona 8)
Dodano: 2007-10-13 19:15
Widać pewne podobieństwo... hehe
ale Żydzi ani masoni nie są święci... :lol:
A może odrobinę patriotyzmu?
"Człowiek rozsądny przystosowuje się do świata, nierozsądny stara się przystosować świat do siebie. Stąd wszelki postęp pochodzi od nierozsądnych. " G.B. Shaw
Dodano: 2007-10-13 19:55
Bez offtopów proszę.
Związek muzyki z religią? - Tu taj
Ludzie nie stają się agresywni z powodu muzyki czy rozwoju cywilizacji. Mamy to w swej naturze i nie warto temu zaprzeczać. Dzięki tej agresywności i dzięki tej przemocy świat wciąz szedł do przodu bo to ona dominuje tu od zarania dziejów.
Nienawiść i strach to podstawowe uczucia, które kierują zwierzętami i nami.
Mnie osobiście muzyka disco polo bardziej pasuje jako ta która szerzy nienawiść. Bo jak ją słyszę dłużej to mam ochote zabić połowę ludzkości... a czy ktoś kiedyś rozwazał by stworzyć odpowiednią listę co do disco polo?
Raczej nie...
Użytkowniku! Nie bój się używać linku "Zgłoś moderatorowi"! :D
Dodano: 2007-10-13 20:33
|
A może odrobinę patriotyzmu? |
nie dzięki, wolę browca
Dodano: 2007-10-14 07:10
| th napisał(a): |
|
Mnie osobiście muzyka disco polo bardziej pasuje jako ta która szerzy nienawiść. Bo jak ją słyszę dłużej to mam ochote zabić połowę ludzkości... a czy ktoś kiedyś rozwazał by stworzyć odpowiednią listę co do disco polo? Raczej nie... |
Nie znoszę disco polo... zabijać to raczej nie mam ochoty, ale komuś przyłożyć to tak...
Dodano: 2007-10-14 08:07
|
Nie znoszę disco polo... zabijać to raczej nie mam ochoty, ale komuś przyłożyć to tak... |
skinówa skinówa :lol:
Dodano: 2007-10-14 08:12
hehe :lol:
Dlatego nie mam jednego określonego stylu... ciężko mnie opisać...
Dodano: 2007-10-14 17:22
| hehe :lol:
Dlatego nie mam jednego określonego stylu... ciężko mnie opisać... |
to się amorphizm nazywa... :twisted:
Dodano: 2007-10-14 18:14
Nie istotnym jest co jak się nazywa, nie rozmawiamy tu o semantyce, tylko o metalu i związanych z nim objawach agresji i nienawiści, więc ładnie Was proszę, powróćcie do tematu.
Not everyone likes metal... FUCK THEM!!!
Dodano: 2007-10-14 18:20
Nie jestem marionetką mediów. Mam własny styl...
Mam trochę cech takich czy takich... nie jestem typowym gothem czy metalem... to miałam na myśli.
Jestem po prostu sobą...
wracając do tematu...
agresja jest wszędzie, a że ludzie zwalają to na osoby, których nie rozumieją to już ich sprawa. Oczywiście to nie oznacza, że wszyscy metalowcy są święci... ale to już zależy od osoby...
Dodano: 2007-10-14 19:38
Oczywiście, wszystko zależy od osoby, od tego, co uważa ona za normalne i będące w porządku. To, czy ktoś jest agresywnym psycholem, czy też nie, wcale nie zależy od tego, jakiej muzyki słucha. :roll: NIe można dawać się zwodzić stereotypom i tyle, bo nie dość, że można na tym źle wyjść, to jeszcze nieopatrznie skrzywdzić Bogu ducha winną osobę :twisted:
Dodano: 2007-10-14 19:56
Wolni dopóki nie krzywdzi się drugiej osoby...
Część społeczeństwa traktuje np. metalowców jak zbrodniarzy, którzy nic dobrego nie "wróżą". Nie sądzę aby takie traktowanie komukolwiek się podobało.
Za dużo ulegamy stereotypom... (małe szczęście w tym, że jednak nie wszyscy)
Dodano: 2007-10-26 16:55
stereotypy zawsze coś w sobie mają, tak bym zauważyła.
off-topowo: paskievicz, dziękuję ci za twoje posty, powaliłeś mnie na kolana tutaj ;D
...I forgot to remember to forget... /johnny cash
Dodano: 2007-10-26 17:18
| frija napisał(a): |
| stereotypy zawsze coś w sobie mają, tak bym zauważyła. |
Metale to tak liczna grupa,ze zwasze znajdzie sie ktos kto odpowiada streotypowi,tak jak i inni ludze,ktorzy nie naleza do tej grupy,a jednak ich zachowanie tez by pasowalo do steorotypu,a jednak ich sie juz nie bierze pod uwage!!Wazne ze znalazl sie jakis metal i reszta juz ma przypieta opinie o sobie...dobrze,ze nie wszyscy mysla w ten sposob:)
Nie po to umiem mówić,żeby siedzieć cicho :P
Dodano: 2007-10-26 17:50
| Beta666 napisał(a): |
|
Metale to tak liczna grupa,ze zwasze znajdzie sie ktos kto odpowiada streotypowi,tak jak i inni ludze,ktorzy nie naleza do tej grupy,a jednak ich zachowanie tez by pasowalo do steorotypu,a jednak ich sie juz nie bierze pod uwage!!Wazne ze znalazl sie jakis metal i reszta juz ma przypieta opinie o sobie...dobrze,ze nie wszyscy mysla w ten sposob:) |
Zgadzam się:) ale niestety coraz częściej spotykam się z nieprzyjemnym traktowaniem. I to nie tylko ja... cóż... ocenianie ludzi przez stereotypy jest co najmniej nieodpowiednie...
Dodano: 2007-10-26 17:55
...nie tylko Ty :) mnie co niektórzy biorą za satanistę tylko dlatego, ze słucham metalu (rrrraaannnyyy, nawet na metala się nie noszę xD)
Dodano: 2007-10-26 18:09
Haha... dziś miałam świetną historię na lekcji... oglądałam z klasą film o satanistach. I tam były objawy, które świadczą o tym, że jest się satanistą m.in. ubieranie się na czarno i słuchanie metalu. Od razu padło do mnie pytanie czy jestem satanistką...
"ładne" te stereotypy... i ogarnęły one większością ludzi...
Dodano: 2007-10-26 19:55
Niestety czasami mam wrazenie,ze to juz nie sa tylko stereotypy lecz jakas choroba i to niestety zarazliwa:/ Panuje jakas ciemnota i to wraz z postepem technicznym coraz gorsza!!Ludzie zamiast isc do przodu to sie uwsteczniaja!Gorzej niz male dzieci!I tak slepo wierza sobie na wzajem,bez zadego dystansu podchodza do tego co mowia inni...
Dodano: 2007-10-26 20:23
| Beta666 napisał(a): |
| Niestety czasami mam wrazenie,ze to juz nie sa tylko stereotypy lecz jakas choroba i to niestety zarazliwa:/ Panuje jakas ciemnota i to wraz z postepem technicznym coraz gorsza!!Ludzie zamiast isc do przodu to sie uwsteczniaja!Gorzej niz male dzieci!I tak slepo wierza sobie na wzajem,bez zadego dystansu podchodza do tego co mowia inni... |
Hehe jak już kiedyś mówiłam "technika do przodu, człowiek do tyłu" :lol:
Wierzą większości, nie chcą sami się przekonać. Łatwiej jest usłyszeć od kogoś opinię zamiast samemu poznać i ocenić.
To bywa przykre, ale nie przejmuję się tym. Bo po co? Mam się zamartwiać tym, co oni sobie ubzdurali? Szkoda mi życia... :)
Dodano: 2007-10-26 20:29
| To bywa przykre, ale nie przejmuję się tym. Bo po co? Mam się zamartwiać tym, co oni sobie ubzdurali? Szkoda mi życia... :) |
I baaaaardzo dobre podejscie!!Zgadzam sie w 100% :) Jestem soba i wisi mi co mysli o mnie ktos kto mnie nie zna
Dodano: 2007-10-26 20:39
O to w życiu chodzi, aby być sobą... a nie marionetką mediów czy ludzi... choć mimowolnie trochę oni nas kształtują, ale głównie od nas zależy kim się stajemy :)
Wolna wola człowieka... często nie rozumiem ludzi, którzy chcą się do większości dopasować... o wiele łatwiej i lepiej jest bycie sobą niż udawać kogoś...
Dodano: 2007-10-26 21:55
Święta racja, po co się podpasowywać pod innych,to by było zwyczajne kłamstwo. Lepiej pozostać sobą i cieszyć się swym życiem, a niżeli żyć w kłamstwie i złudzie...